Около 40% от човечеството вече е под карантина. Числото рязко

...
Около 40% от човечеството вече е под карантина. Числото рязко
Коментари Харесай

Около 40% от човечеството вече живее под ограничения заради COVID-19

Около 40% от човечеството към този момент е под карантина. Числото внезапно набъбна, откакто Индия наложи от среднощ всеобща изолираност, с цел да ограничи разпространяването на новия ковид.

Премиерът на страната Нарендра Моди наложи цялостна възбрана на хората да напущат домовете си. Някои магазини обаче остават отворени.

От среднощ през днешния ден същата мярка вкарва и Нова Зеландия. Правителството наложи доброволна изолираност на всички. Офиси, учебни заведения, места за хранене и за забавление се затварят за месец.
Заради ковид: 1,7 милиарда души по света стоят вкъщи Междувременно 17 страни, в това число Иран и Венецуела, са поискали от Европейски Съюз финансова помощ за справяне със болестта
Въпреки че също е под карантина, обстановката в Испания се утежнява. В страната са регистрирани 514 смъртни случая за последното денонощие, с което общият брой на умрелите става 2696 души. Заразените са близо 40 000.

В Италия за умрелите са със 141 повече, в сравнение с предходния ден. Броят на инфектираните обаче понижава.

В Португалия доброволци дават домове на медици, които се грижат за заболели от ковид. И които се опасяват да останат при фамилиите си, с цел да не ги заразят.
„ Политико “: Хора, разпространяващи ковид съзнателно в Съединени американски щати, ще бъдат считани за терористи Според зам.-генералния прокурор на страната COVID-19 дава отговор на определението за „ биологичен сътрудник “
Страховете от ковид към този момент са зад тила на шведската природозащитничка Грета Тунберг. Тя заяви в " Инстаграм ", че по всяка възможност е прихванала ковид, само че се е излекувала.

17-годишната активистка приканва последователите си да се вслушват в препоръките на управляващите и да си стоят вкъщи, даже и в случай че са в нискорискови групи.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 220 2 3 4 Света 425934 3382 18957 109241 Заразени* Нови Починали България 220 2 3 Света 425934 3382 18957
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР