Около 40 милиона китайци са блокирани в момента в градовете,

...
Около 40 милиона китайци са блокирани в момента в градовете,
Коментари Харесай

Заради новия вирус Китай ще построи болница за рекордно кратък срок

 Около 40 милиона китайци са блокирани сега в градовете, където живеят, оповестява Франс прес. Това е част от ограниченията в границите на отбраната против вирусната пневмония, откакто нови четири общини вкараха ограничавания върху превоза.

Тези 40 млн. души са позиционирани в общо 13 града, които са взели карантинни ограничения в централната китайска провинция Хубей. Именно оттова – от  град Ухан -тръгна болестта в края на предходната година. По последни данни в страната има 26 умряли и 830 инфектирани с новия ковид.

Във връзка с разпространяването му Националната здравна комисия разгласи най-високо ниво на реагиране на опасността от 14.00 ч. пекинско време през днешния ден (08.00 ч. българско).

Междувременно Китай стартира през днешния ден да строи болница, в която до 10 дни да бъдат настанени близо хиляда пациенти, инфектирани с новия ковид, оповестиха китайските медии.Строителството би трябвало да завърши в рекорден период и болничното заведение с повърхност 15 000 кв. метра и 1000 кревати да отвори порти на 3 февруари, заяви Синхуа.

Там ще се лекуват само заболели от вирусната пневмония, с която се заразиха от декември насам 830 души и 26 починаха. Обектът ще облекчи решаването на казуса с дефицита на средства за битка с бедствието, прецизира китайската организация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР