Около 40 души се събраха днес пред Висшия съдебен съвет

...
Около 40 души се събраха днес пред Висшия съдебен съвет
Коментари Харесай

От ВСС провалиха заседанието, гневни на протеста в защита на Панов

Около 40 души се събраха през днешния ден пред Висшия правосъден съвет (ВСС) в поддръжка на ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов във връзка подаден сигнал против него от уеб страницата на Делян Пеевски " Блитц ".

В този сигнал се твърди, че Панов се е държал неетично, тъй като е изразил своето гражданско отношение към отец Паоло Кортези, съобщи бТВ.

Панов беше посрещнат в постройката на Висш съдебен съвет с ръкопляскания и възгласи " Браво ", до момента в който сътрудника му Георги Колев, който е ръководител на Върховния административен съд - с крясъци " Оставка ".

 1937019

Подкрепящите шефа на Върховен касационен съд сложиха алегорично болтове пред входа и по този метод асоциираха абсурда с разваления длъжностен автомобил на НСО, който возеше Панов, само че който управляващите неглижираха и отхвърлиха инспекция.

 1937013

Протестиращите останаха пред постройката близо два часа, защото се очакваше през днешния ден да бъде прегледан сигнала. До разискване на въпроса във Висш съдебен съвет обаче не се стигна, тъй като съвещанието се провали.

 1937014

Хората пред постройката към този момент си бяха тръгнали, само че част от членовете на Висш съдебен съвет напуснаха залата, тъй като "им пречело да заседават, откакто долу някакви хора се събрали на протест”.

 1937018

На излизане от постройката основният прокурор Сотир Цацаров сподели пред публицисти, че "не желае да взе участие в тези циркове и тематиката в Асеновград е доста по-важна”.

 1937017

Лозан Панов отхвърли да приказва пред репортерите, тъй като " действително нямало какво да разяснява ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР