Около 40 души от гражданската организация Обединена София за пореден

...
Около 40 души от гражданската организация Обединена София за пореден
Коментари Харесай

За Обединена София“ частната собственост е узурпирана

Около 40 души от гражданската организация " Обединена София " за следващ път стачкуваха против презастрояването на зелените площи и градинки в столицата.

Хората се събраха пред постройката на Столична община преди последната сесия на Столичния общински съвет, с цел да изрязат несъгласието си от провеждата строителна политика.

Протестът се организира при засилено полицейско наличие.

По думите на протестиращите се прокарват нездравословни за града решения, обслужващи оптимално частни ползи .
 Жители на
Жители на " Горубляне " стачкуват поради иззети парцели в " Младост "

Твърдят, че имат данни за желани подкупи от кмета Иванчева

Те упорстват за опазване и разширение на зелената система на града , обикновено човешко застрояване, обслужване и инфраструктура. Всичко това, за което да е ново, качествено обмисляне в полза на хората, желаят протестиращите.
 Жителите на
Жителите на " Обеля " на митинг против застрояването на зелените площи

Протестните дейности ще продължат до 25 юли

Те издигнаха и плакати с надписи , измежду които " Мораториум върху продажбата на общински парцели ", " Стоп на бетона ", " Конституцията и висш закон и другите закони не могат да и опонират ", " Всяко физическо или юридическо лице има право да се употребява от своите притежания " и други.

Председателят на Националното съдружие отбрана на притежателите на парцели и Обществен комитет " Драгалевци " Йордан Младенов разяснява за News.bg, че стачкуващите упорстват да се зачита частната благосъстоятелност и да не се пречи да се употребява частната благосъстоятелност .
 Пореден митинг в
Пореден митинг в " Младост " против застрояване на зелените площи

Заради сложени заграждения на градинка

" Иначе сега статуквото е такова, че частната благосъстоятелност, особено тук съставлява големи ползи и избрани средства, е напряко узурпирана ", акцентира той. Протестиращите ще изпратят последната сесия на актуалните общински съветници преди да бъдат определени нови на идните локални избори с неодобрение.

Йордан Младенов разкритикува работата на актуалните общински съветници от СОС, че не са създали нищо за града и не зачитат ползите на хората.
 Над 3000 подписа против застрояването на градинките внесоха столичани
Над 3000 подписа против застрояването на градинките внесоха столичани

Подписката е от поданици на " Овча купел "

Младенов не сподели какви са упованията на протестиращите от новите общински съветници, само че уточни, че не се знае и по какъв начин ще бъдат определени със възбраната на машинното гласоподаване . Отпадането на машинното гласоподаване за локалните избори, Младенов си го изяснява като някакъв тип вмешателство.
 В София предстоят най-вече градежи на жилищни здания
В София предстоят най-вече градежи на жилищни здания

Най-много разрешителни за градеж в Пловдив
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР