Около 4 на 100 души от населението на България са

...
Около 4 на 100 души от населението на България са
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: За тези три месеца са умрели и още 30 000 души, но за тях не се говори

Около 4 на 100 души от популацията на България са се срещнали с ковид, т.е. 280 хиляди българи. Това съобщи началникът на Детската клиника към Инфекциозна болница в София доцент Атанас Мангъров.

Той добави, че е благополучен от края на брифингите на Националния действен щаб, защото там се е споделяла информация, която не е касаела необятната аудитория.

Доц. Мангъров: Сутрешните осъществявания на Щаба е хубаво към този момент да спрат

,,Правилната форма беше както учи медицината. Става дума за нова зараза, против която никой няма антитела. Така или другояче тя ще мине през цялото земно кълбо. Трябваше да се работи по метода, по който се работи при всяка респираторна зараза ", добави лекарят.

По думите му протичащото се в този момент не е оригиналност и смъртността в страната през тази година не е по-висока, в сравнение с през предходната или по-миналата година.

,,Това, което неведнъж казахме и доста боли е, че ние нямаме материала, който да умира ", безапелационен бе доцент Мангъров в изявление за Bulgaria ON AIR.

2627 са общо доказаните у нас случаи на COVID-19 съгласно Националната осведомителна система

Инфекционистът изрази удовлетворение от срещите си с премиера.

,,Това, което приказвам от началото, се случи макар съпротивата на доста хора от Щаба. Премиерът съумя да разбере, че няма сериозен медицински проблем, става дума за неща, които са политически, стопански, финансови ", добави той.

Доц. Мангъров посочи, че в България има 140 души, умряли в резултат на ковид за тези три месеца, а още 30 хиляди по други аргументи.

,,Ако ние нямахме технологията, с която да следим тази зараза, ние тези 140 души нямаше да ги забележим ", безапелационен бе той.

Началникът на Детската клиника към Инфекциозна болница в София съобщи, че не предвижда втора или трета вълна на COVID-19.

,,Ако вирусът не изчезне, може да имаме единични случаи през студените месеци'', разяснява доцент Мангъров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР