Около 4 хиляди деца в София и тази година няма

...
Около 4 хиляди деца в София и тази година няма
Коментари Харесай

Близо 4000 деца ще останат извън общинските ясли в столицата

Около 4 хиляди деца в София и тази година няма място в общинските ясли. Родителите са обезпокоени, а някои от тях недоумяват поради дребния брой на оповестените свободни места.

Божидара Нешева желае тази есен да се върне на работа, само че не е сигурна дали щерка ѝ ще успее да се класира за място в яслата.

От общината обясниха, че не става дума за разкриване на нови яслени групи и това изяснява за какво се откриват единствено по няколко свободни бройки:

„ Децата в яслените групи в столицата са смесени - от 10 месеца до 2+ - т.е. това са групи образувани към този момент съществуващи яслени групи, в които се освобождатават места, тъй като деца 2+, които са ги посещавали, родителите са избрали да отидат в първа градинска група”, съобщи Тодор Чобанов, заместник-кмет по образованиет, съобщи БТВ.

От общината обясниха, че тази година в детските заведения има свободни 13 850 места, като множеството от тях са в градинските групи.

В детските градини не се чака дефицит тук-там, за разлика от яслите, където дефицитът е сред 3 и 4 хиляди. Алтернативата за родителите, които не се класират е частна забавачка.

Първото класиране за детските заведения е на 10 май.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР