Около 4,7 млн шведски домакинства получиха листовки от правителството в

...
Около 4,7 млн шведски домакинства получиха листовки от правителството в
Коментари Харесай

Стокхолм към шведите: Гответе се за война

Около 4,7 млн шведски семейства получиха листовки от държавното управление в Стокхолм да се запасят с храни и други артикули, които ще бъдат нужни при положение на война, съобщи Би Би Си.

Властите приканиха поданиците на скандинавското кралство да купят дълготрайни храни, бутилирана вода, захар и чай. Стокхолм също моли към хората да имат подръка топли облекла, одеяла и спални чували, с цел да могат при възможен въоръжен спор да нощуват отвън домовете си. "Подвижните радиостанции, мобилните телефони, преносимите компютри и други устройства за връзка би трябвало постоянно да са заредени. Същото важи и за батериите ", написа още във флаерите.

Практиката за изпращане на предизвестия към шведите да се готвят за война бе прекъсната през 80-те години на ХX век. Подновяването на практиката е обвързвано с нападателната политика на Русия след анексията на украинския черноморски полуостров Крим през 2014 година Две години по-късно листовки с сходно съдържани получиха доста германци и литовци, напомня английската медия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР