Около 4,5 милиона украински потребители са имали прекъсвания на електрозахранването

...
Около 4,5 милиона украински потребители са имали прекъсвания на електрозахранването
Коментари Харесай

След последните руски атаки: Над 4,5 млн. украинци са без ток, 500 хиляди от тях са в Киев

Около 4,5 милиона украински консуматори са имали спирания на електрозахранването в четвъртък вечерта, заяви президента Володимир Зеленски.

Почти половин милион от тях са в Киев вследствие на съветските офанзиви против гражданска инфраструктура, които доведоха до спирания на електрозахранването в цяла Украйна, сподели и столичният кмет Виталий Кличко.

„ 450 000 консуматори, т.е. семейства в Киев, са без ток тази заран. Това е веднъж и половина повече от последните дни “, написа Кличко в Telegram. „ Прилагат се стабилизационни спирания заради претоварване на централния блок на енергийната система на страната. Призовавам всички поданици на града да пестят оптимално електрическа енергия, тъй като обстановката остава тежка. “

Само тази седмица офанзиви против инфраструктура в регионите на Киев, Черкаси, Кировоград, Харков и Запорожие оставиха от време на време милиони без електричество и вода.

Киев и районът могат да останат без електричество в продължение на седмици, предизвести преди два дни и ръководителят на Областната военна администрация Олексий Кулеба.

По думите му най-лошият сюжет за енергийна рецесия би настъпил, в случай че Русия продължи да нанася ракетни удари по сериозната инфраструктура.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР