Около 4:15 часа тази сутрин служители на МВР започнаха да

...
Около 4:15 часа тази сутрин служители на МВР започнаха да
Коментари Харесай

МВР премахна палатковите лагери в София, Пловдив и Варна

Около 4:15 часа тази заран чиновници на Министерство на вътрешните работи започнаха да отстраняват блокадите от кръстовищата София, съобщи БГНЕС. За по-малко от час всички палатки и персоналният багаж на протестиращите бяха прибрани на тротоара. Обитателите на лагера са имали време да приберат персоналните си движимости, след което палатките са били натоварени на камион.
Малко след 6.00 часа придвижването на Ларгото, " Орлов мост " и Ректората беше възобновено.
Мая Манолова и Арман Бабикян са били на кръстовището, по непотвърдена информация Бабикян е задържан.
" Арман Бабикян е задържан и отведен в 1-во районно ръководство - София. Жандармерията е в трите лагера. Има и други арестувани. Идвайте към една от точките или пред 1-во районно. ", написа в пост на " Отровното трио " във Фейсбук.
Припомняме, че митингите започнаха преди близо месец, а блокадите преди десетина дни. По неофициална информация част от протестиращите са задържани.
В момента кръстовището е блокирано, само че от жандармерия.
Палатковият лагер на едно от централните кръстовища в Пловдив беше отстранен от полицията малко преди 5 часа.
Във Варна полицията е преместила палатковия лагер на кръстовището пред общината. В момента той е на тротоара и придвижването в региона е освободено.
На територията на няколко обитаеми места в страната се организира профилирана полицейска интервенция за възобновяване на публичния ред, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
Възстановено е придвижването по всички кръстовища, които бяха блокирани.
Рано сутринта от Министерство на вътрешните работи изпратиха имейл, в който се споделя:
" Министерство на вътрешните работи неведнъж е заявявало позицията, че почита и подсигурява правото на жителите да стачкуват спокойно в отбрана на своите права. Това обаче не би трябвало да става с цената на жестоко нарушение на правата на жителите на страната. Отново призоваваме както протестиращите, по този начин и всички останали жители, които не поддържат митингите, да съблюдават Конституцията и законите на страната. "
Вижте видео от обстановката тази заран ТУК
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР