Около 390 бебета са се родили в болница Шейново по

...
Около 390 бебета са се родили в болница Шейново по
Коментари Харесай

Бейби бум в Шейново, имало родилки с антитела

Около 390 бебета са се родили в болница " Шейново " по време на изключителното състояние, което е с 29 повече в съпоставяне със същия интервал предходната година. От началото на годината има 10-процентен растеж на ражданията всеки месец.

Две пациентки с антитела против ковид са минали лечебното заведение,  съобщи пред Нова телевизия шефът доктор Румен Велев.

" Тези антитела бяха от така наречен вид. IgJ. Което значи, че те се бяха срещнали с вируса. Но бяха напълно здрави клинически. Ние обаче не знаехме дали те могат да заразяват. За тази цел ни беше нужно да създадем PCR проби, които изискваха време. Настанявахме в Коронавирус отделението ", изясни той.

Операцията на една от пациентките при раждането е минало точно в това поделение.

Наложило се да бъдат карантинирани 7 души от екипа на болница " Шейново ". Д-р Велев изясни, че до този миг няма инфектирани с COVID-19 чиновници на лечебното заведение.

Той добави, че все още у дамите, на които им следва раждане, няма боязън от вируса. Не такава била обстановката обаче по време на изключителното положение.

Директорът на " Шейново " добави, че в болничното заведение е имало пациентки с ХИВ и с хепатит Б. " Подобни обстановки за нас са всекидневие. Когато ние знаем тези неща, вземаме всички нужни ограничения и рискът от някакво заразяване е извънредно минимализиран. Но при ковид не знаем дали сме се заразили или не. И второ - в случай че сме били в контакт със инфектиран пациент, би трябвало да излезем в 14-дневна карантина ", разяснява доктор Румен Велев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР