Около 35% от аптеките у нас не са свързани със

...
Около 35% от аптеките у нас не са свързани със
Коментари Харесай

1/3 от аптеките у нас не могат да следят за фалшиви лекарства

Около 35% от аптеките у нас не са свързани със системата за верификация на медикаментите. Гратисният интервал изтече на 9-ти август. Европейската инструкция планува наказания за неспазване на изискането. Те би трябвало да бъдат избрани в законодателството на всяка страна членка. У нас към този момент наказания няма.


Около 2300 аптеки са свързани със системата за верификация на медикаментите. Около 1300 още не са изпълнили условието.
Магистър-фармацевт Антон Вълев - ръководител на Националната аптечна камара: Ние желаеме да обсъдим по какъв метод ще стане въвеждането кой ще заплати за въвеждането на тази система и какъв брой ще се заплаща на всички фармацевти за осъществяването на този дипломиран труд.
В Добричко множеството аптеки са оборудвани, само че не работят със системата, тъй като ги бавела.
Лалка Стойчева - ръководител на Регионалната фармацевтична гилдия - Добрич: Много ни бави. А със Здравна каса, бавенето е неописуемо. Там просто клиентите си потеглят и не желаят да чакат.
Причина забавянето съгласно аптекарите е, че част от производителите не са въвели всички данни в системата.
Николай Костов - ръководител на Асоциацията на притежателите на аптеки: Това основава непрестанно неверни сигнали в системата, че сякаш е подправено, а то в действителност не са вкарани данните.
От Българската организация за верификация на медикаментите отхвърлиха коментар, тъй като управлението е в отпуск. От здравното министерство оповестиха, че готвят законодателни промени, които да регламентират наказания за аптеките, които не са свързани със системата за верификация.

Докато те влязат в действие, Агенцията по медикаментите ще издава наставления на нарушителите.
 2300 аптеки към този момент са свързани към системата за верификация 2300 аптеки към този момент са свързани към системата за верификация
2300 аптеки са свързани към този момент към системата за верификация, посредством която се прави цялостна инспекция на всички лекарствени артикули с нанесен индивидуа...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР