Около 35 000 декларации са събрани от органите на МВР

...
Около 35 000 декларации са събрани от органите на МВР
Коментари Харесай

Около 35 000 декларации събрани вчера в София, върнати са над 2 300 автомобила

" Около 35 000 заявления са събрани от органите на Министерство на вътрешните работи единствено от вчерашния ден. Върнати са над 2 300 автомобила с към 3 800 лица. Полицаите демонстрират толеранс, само че все пак, държанието на хората, които са тръгнали да пътуват, е безконтролно ", съобщи в предаването " Тази събота " по БТВ основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов. Той заяви, че броят на декларациите за овакантяване на София с погрешни данни не е дребен.
" До нощес имаме формирани над 1 100 досъдебни производства. Над 15 000 акта са формирани, като 10 000 от тях са за неспазване заповедта за носене на маска. За великденските празници са събрани и тествани повече от 17 700 заявления. Основанието на близо 800 души е било, че отиват на работа, само че в следствие се оказва, че нямат подписани трудови контракти. Други 159 от тях са регистрирани в дирекциите " Бюро по труда ". " Ще се опитаме да бъдат глобени, след инспекция " , сподели Иванов.
Той разяснява побоя на журналиста Слави Ангелов. " Не бих споделил, че тези момчета живеят в 90-те. Вероятно, не са мислили, че някой може да им се опълчи и да стигне до тях. Какъв човек би трябвало да си, че да живееш в някакво възприятие на безотговорност ", разяснява основният секретар на Министерство на вътрешните работи. Той уточни, че обвинените са познати са на полицията с предходни техни прояви, само че отхвърли да заяви какви, с цел да не се образува разбиране, тъй като следва гледане на мярка по отношение на тях. По думите му, те най-вероятно са работили по поръчка, само че " каква е разменната монета " и какъв брой им е платено към този момент не се разяснява , за да не се попречи на следствието.
Основаната версия, по която се работи все още, е, че побоят е обвързван със журналистическата работа на потърпевшия. Както е по разпоредбите, ревизират се всички вероятни аргументи - от персонално наранени страни, през омраза, любовна история и още други най-различни, стана ясно от изявлението. " Това опреедлено е опит за дестабилизация. Бит публицист, и то не какъв да е. А изявен с голям брой материали. Случаят поражда по време на изключително състояние у нас, когато хората сякаш хората са изключително деликатни. Какъв би трябвало да си, в случай че се осмелиш да направиш това в подобен миг. Не е инцидентно ", безапелационен е комисар Ивайло Иванов. Той удостовери и имената на арестуваните за закононарушението - Бисер Митрев и братята близнаци Николай и Георги Асенови. И тримата младежи са спортисти и сигурно е ясно, че това са директните причинители.
В умозаключение Иванов акцентира, че броят на безусловно всички закононарушения досега е намалял, в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Единствено сигналите за домашно принуждение са нарастнали едва. " С всяка минала година обаче се усилва броят на хората, които се качват да карат след приложимост на опиати. Ако през 2 000 те са били 0, то за предходната година са над 3 000. Това е една скрита престъпност и с цел да установим подобен човек, би трябвало да го хванем на място ", уточни основен комисар Ивайло Иванов във връзка злополуката, при която почина журналистът Милен Цветков
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР