Около 330 млн. лева ежегодно не постъпват в бюджета заради

...
Около 330 млн. лева ежегодно не постъпват в бюджета заради
Коментари Харесай

Бюджетът губи около 330 млн. лв. годишно от неотчитане на обороти

Около 330 млн. лв. годишно не постъпват в бюджета поради неотчитане на обороти. Това съобщи пред БНР представителят на Националната организация за приходите Росен Бъчваров.

Според него е осъществим срокът, избран за осъществяване на новите правила за касовите апарати. С тях продажбата ще се регистрира пред данъчните до пет минути по електронен път.

" При всички промени във фискалните устройства в последните 10 години, главните компликации произтичаха от това, че работата започваше примерно 20 дни преди крайният период, което затруднява осъществяването ", сподели Бъчваров.

Междувременно представители на бизнеса обявиха, че при сегашните промени данъчните инспектори могат да видят цялото ноу хау на компаниите, без да подсигуряват сигурността им.

От петък, 19 октомври, от приходната организация започнаха всеобщи инспекции за съблюдаване на данъчно-осигурителното законодателство от строителните компании. За трите дни са открити случаи на " заплата в плик " и невнасяне на цялостния размер на осигуровките. Въпреки това не са открити хора без трудови контракти, добави Бъчворов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР