Около 31,5% е избирателната активност в Асеновград през днешния изборен

...
Около 31,5% е избирателната активност в Асеновград през днешния изборен
Коментари Харесай

Едва около 16 000 души гласуваха за Европейски парламент днес в Асеновград

Около 31,5% е изборната интензивност в Асеновград през днешния избирателен ден за нов Европейски парламент. Данните са към 21:00 ч., като има още няколко секции, които не са отчели броя на гласувалите. Но " това няма да промени доста цифрите ", твърдят от община Асеновград. Процентната стойност се равнява на малко над 16 100 души. Денят мина без напрежение. Общият брой на жителите на общината, които имаха право да гласоподават през днешния ден, е малко над 55 000 души.
Точно 221 са младежите от града, които за първи път можеха да упражнят правото си на глас. Слаб на днешния избор бе ползата към машинното гласоподаване, регистрират в Асеновград. Общо 28 бяха разположените машини във всички секции в общината. Най-много такива имаше в ОУ " Никола Вапцаров ", в което своя избор вършат и жителите на ромския квартал " Лозница ". Тук от всички 13 изборни секции, три са със машини. Голяма част от хората, обаче, предпочитали хартиените бюлетини.
Една е преносимата секция, за гласоподаване в която се бяха записали близо 20 гласоподаватели. Граждани на Асеновград споделиха, че са дали своя избор съвсем по обвързване, тъй като към този момент " не се вълнуват от това, какво ще се случва в страната ". Други показаха, че няма по какъв начин да не гласоподават, въпреки всичко са хора с позиция. А по отношение на дали ще се промени обстановката в страната, след избирането на нови евродепутати, запитани асеновградчани показаха обезвереност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР