Около 31,5% е избирателната активност в Асеновград през днешния изборен

Около 31,5% е избирателната активност в Асеновград през днешния изборен ...

Едва около 16 000 души гласуваха за Европейски парламент днес в Асеновград.

Около 31,5% е избирателната активност в Асеновград през днешния изборен ден за нов Европейски парламент. Данните са към 21:00 ч., като има още няколко секции, които не са отчели броя на гласувалите. Но "това няма да промени много цифрите", уверяват от община Асеновград. Процентната стойност се равнява на малко над 16 100 души. Денят премина без напрежение. Общият брой на жителите на общината, които имаха право да гласуват днес, е малко над 55 000 души.
Точно 221 са младежите от града, които за първи път можеха да упражнят правото си на глас. Слаб на днешния вот бе интересът към машинното гласуване, отчитат в Асеновград. Общо 28 бяха разположените машини във всички секции в общината. Най-много такива имаше в ОУ "Никола Вапцаров", в което своя избор правят и жителите на ромския квартал "Лозница". Тук от всички 13 изборни секции, три са със машини. Голяма част от хората, обаче, предпочитали хартиените бюлетини.
Една е подвижната секция, за гласуване в която се бяха регистрирали близо 20 избиратели. Граждани на Асеновград споделиха, че са дали своя вот почти по задължение, защото вече "не се вълнуват от това, какво ще се случва в държавата". Други посочиха, че няма как да не гласуват, все пак са хора с позиция. А относно дали ще се промени ситуацията в страната, след избирането на нови евродепутати, запитани асеновградчани изразиха обезвереност.

Източник: actualno.com