Около 3000 тийнеджъри работили по 11 часа на денонощиеНе за

...
Около 3000 тийнеджъри работили по 11 часа на денонощиеНе за
Коментари Харесай

Учeници сглобявали iPhone X в завод на Foxconn

Около 3000 тийнеджъри работили по 11 часа на денонощие

Не за първи път Foxconn прибягва до детски труд в заводите си

Foxconn, главният индустриален сътрудник на Apple, е употребявал училищен труд при сглобяване на iPhone X в заводите си в Китай, заяви Файненшъл Таймс. Очертава се следващ скандал с тайванската компания, която и различен път е прибягвала до нископлатените услуги на деца.

Самата Apple не носи отговорност за употребата на деца при производството на iPhone, защото заводите не са нейни. Компанията от Купуртино само създава новите артикули, а производството е предоставено на Foxconn и други сътрудници.
още по тематиката
Оказва се, че в асемблирането на iPhone X са взели участие към 3000 възпитаници на възраст от 17 до 19 години в ролята на стажанти. Някои от тях са признали, че работата във Foxconn е наложително изискване да завършат учебно заведение.

Но специализацията на учениците по никакъв метод не е била обвързвана със стажа във Foxconn – те са учили железопътно строителство. Освен това младежите са работили по 11 часа на денонощие, което е в прорез със законодателството на Китай.

Apple, от своя страна, удостоверява изнесената информация, само че отхвърля учениците да са работили по насила и повече от допустимото по закон. Предполага се, че Foxconn е прибегнала до детски труд, с цел да се оправи със съкратените периоди за произвеждане на iPhone X.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР