Около 3000 джихадисти са се предали вчера на подкрепяните от

...
Около 3000 джихадисти са се предали вчера на подкрепяните от
Коментари Харесай

Около 3000 джихадисти са се предали вчера на Сирийските демократични сили в Източна Сирия

Около 3000 джихадисти са се предали през вчерашния ден на подкрепяните от Съединени американски щати Сирийски демократични сили (СДС) в Източна Сирия, където бомбардировките бяха обновени в края на деня против последния анклав под контрола на Ислямска страна, съобщи Франс прес.

От "халифата ", самопровъзгласен от джихадистите през 2014 година в обширни територии в Сирия и Ирак, в този момент остава дребен бранш към село Багуз, покрай границата с Ирак. Превземането на този анклав ще постави завършек на "халифата " и по тази причина е от значимо значение за съюзените в Съюз на демократичните сили кюрдски и арабски бойци, отбелязва Агенция Франс Прес.

Присъствието в този бранш на огромен брой цивилни, най-вече фамилии на джихадисти, спираше настъплението на Съюз на демократичните сили, подкрепяно от интернационалната антиджихадистка коалиция отпред със Съединени американски щати.

Неколкостотин задгранични терористи остават в анклава, сподели представител на интернационалната коалиция. Те са решени да се бият до дъно, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР