Около 3000 британски доброволци ще бъдат между първите в света

...
Около 3000 британски доброволци ще бъдат между първите в света
Коментари Харесай

Около 3000 доброволци във Великобритания ще участват в изпитания на ваксина срещу Омикрон

Около 3000 английски доброволци ще бъдат сред първите в света за тествания с нова ваксина, създадена особено за разновидността Омикрон на Covid-19, предава Българска национална телевизия.

Половината от тях ще получат доза от сегашната бустер ваксина на „ Модерна “, а на останалите ще бъде инжектирана доза от новата разработка на компанията, която съдържа генетичен материал на разновидността Омикрон.
Защо основният изпълнителен шеф на Moderna разпродава акциите на компанията си?
На 11 февруари основният изпълнителен шеф на Moderna Стефан Бансел продаде 10 000 акции от фармацевтичната си компания на обща спри...
Прочети повече
Клиничните тествания под управлението на екип на болничното заведение „ Сейнт Джордж “ в Лондон ще започват по-късно тази седмица. Очаква се общо 29 лечебни заведения в Англия, Шотландия и Уелс да вземат присъединяване в тях.

Министърът на опазването на здравето Саджид Джавид съобщи, че Обединеното кралство е международен водач, когато става дума за изследване и създаване на ваксини и медикаменти и той желае страната му да бъде най-хубавото място в света за осъществяване на сходни клинични тествания.

Скай нюз разяснява, че се следи засилено съдействие сред английския Национален институт за здравни изследвания и американската компания „ Модерна “.

Миналата седмица Саджид Джавид се срещна с шефа на компанията Стефан Бансел в Бостън. Има сведения, че „ Модерна “ възнамерява огромни вложения за изследвания, развойна активност и произвеждане във Англия.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР