Около 300 учебни автомобила от различни градове на страната паркираха

...
Около 300 учебни автомобила от различни градове на страната паркираха
Коментари Харесай

Учебни автомобили блокираха центъра на София

Около 300 образователни автомобила от разнообразни градове на страната паркираха през днешния ден на площад " Александър Батенберг " в София, като блокираха придвижването от президентството на съветската черква. Поводът е митинг на предавателите по авто-мото подготовка.

Те са срещу предлагани измененията в наредбата за образование на фенове водачи, която планува образователните часове да се усилят от 31 на 42. Освен това се възнамерява и въвеждане на по-строг електронен надзор.

Автоинструкторите подчертаха, че всеки, които не се усеща квалифициран, може да вземе спомагателни часове. Освен това наложително се полагали такива за скъсаните на изпита претенденти за брошура. Що се отнася за електронния надзор, недоволни са от спомагателните разноски, които би трябвало да създадат, като подозират и корупционна скица с избора на снабдител на оборудването.

 Учебни коли блокираха центъра на София
© Юлия Лазарова

Протестиращите показаха, че повода нови водачи да провокират тежки произшествия не е у инструкторите, а у тези, които ги пускат на изпита (служители на министерство на транспорта) и правят последващия надзор - Пътна полиция.

Автоинструкторите подчертаха, че образователната документи за образованието за приемане на брошура става по философия, заложена преди 30 години. " Има доста недостатъци в закона за придвижване по пътищата и наредбите към него. В образователните проекти има несъответстващи текстове ", обобщиха недоволните.

Стефан Малковски от Националния автоинструкторски съюз уточни, че инструкторите упорстват да подлежат на надзор от министерството на образованието, а не от министерството на превоза, както е в този момент. " Ние не сме водачи. Ние сме преподаватели ", заключи той.

За през днешния ден за планувани срещи на протестиращите в Министерството на превоза и Министерството на образованието. Не всички автомобилни инструктори обаче са против предлаганите промени. През лятото представители на няколко организации се изрекоха в поддръжка на новостите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР