Около 300 лева ни струва тазгодишната подготовка на масовите автомобили

...
Около 300 лева ни струва тазгодишната подготовка на масовите автомобили
Коментари Харесай

300 лева и колата ни влиза в зимен режим

Около 300 лв. ни коства тазгодишната подготовка на всеобщите коли за зимния сезон. В сумата са включени разноски за замяна на антифриз и гуми, нов батерия, такъми и аварийни крушки написа „ Монитор “.
Макар и на открито температурите да са извънредно високи за началото на ноември, рано или късно зимата ще пристигна и тогава е значимо да са налице сигурни гуми. Според Закона за придвижване по пътищата шофирането със зимни гуми в България е наложително от 15 ноември до 1 март. Така че водачите имат към две седмици да " преобуят " колите си с гуми, чийто грайфер е най-малко 4 милиметра.
Смяната на четирите гуми дружно с изправянето на джантите излиза сред 25 и 100 лв. - и то при положение, че поставите миналогодишните. Ако имате потребност да купувате нови, финансовото състояние се усложнява, тъй като би трябвало да броите сред 250 и 600 лева
Гумите са разграничени на невисок, междинен и висок клас, като цената е съгласно качеството на каучука, а голямо значение има и марката. В последните години новите „ обувки “ на колата стават все по-достъпни и не е добре да рискуваме с втора употреба. А и санкцията за шофиране с износени гуми е 50 лв.. Търговците всеобщо оферират безвъзмездна промяна на гумите, в случай че си ги купите от тях, само че колкото по-късно се сетите, толкоз повече ще висите на опашките.
Зимата е най-неблагоприятният интервал за всеки батерия. Затова в този момент е моментът да ревизирате положението му и в случай че е належащо, да си купите нов. При ниски температури моторът пали по-трудно и черпи повече ток от батерията. Нов батерия ще ви коства до 200 лв., като притежателите на дизелови коли наложително би трябвало да си вземат по-мощни. За всеки случай постоянно дръжте в багажника на колата и комплект кабели за зареждане.
Подмяната на антифриза е значима преди студеното време, а тук цената зависи от типа му и марката. Едно от първите неща, които би трябвало да извършите, е да ревизирате дали чистачките ви не са за промяна. Нов комплект от качествени чистачки коства 20-30 лв.. Веднага щом паднат температурите, казанчето за измиване на стъклата би трябвало да се зареди с незамръзваща течност. През зимния сезон доста значимо е осветителната система на колите да бъде наред. Това значи изправни къси и дълги светлини, габарити, стопове, мигачи. Не забравяйте също да носите аварийни крушки, в случай че се наложи промяна, цената им е към 20 до 25 лв. за комплект.
Препоръчително е да имате в колата си още стъргалка за лед, въже, вериги и спрей за топене на ключалки, поучават специалистите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР