Около 300 хиляди австралийци излязоха на улиците в петък, като

...
Около 300 хиляди австралийци излязоха на улиците в петък, като
Коментари Харесай

300 000 австралийци на протест срещу климатичните промени

Около 300 хиляди австралийци излязоха на улиците в петък, като желаеха решителни дейности от държавното управление за битка с изменението на климата, заяви телевизионният канал ABC с позоваване на уредниците.

Huge crowds turn out for #ClimateStrike protests in Australia and Asia-Pacific pic.twitter.com/eOYufN2IBy
— Guardian Australia (@GuardianAus) September 20, 2019
Три дни преди срещата на върха на Организация на обединените нации за изменението на климата в доста страни се организира акция, наречена Глобален ден на деяние. Организаторите чакат да участват милиони хора в 150 страни. Протестният протест се събра към 16-годишната шведска екоактивистка Грета Тунберг, която беше първата, която стачкува в шведския парламент предходната година.
" Невероятни фотоси на климатичната стачка в Австралия. Тази голяма навалица се събра в Сидни. Австралия дефинира стандарта! " написа в Twitter Тунберг.

Australia has been brought to a standstill, as students skipped the classroom to form protests all over the country, fired up over climate change. @lizziepearl #9News pic.twitter.com/2Tg5zM7s3v
— Nine News Australia (@9NewsAUS) September 20, 2019
В Австралия демонстрациите се организират в столиците на всичките осем щата и територии и в други 104 града. Протестиращите изискват федералното държавно управление да изостави плановете за петрол, газ или въглища и изцяло да премине към производството и износа от възобновими енергийни запаси.
Освен това те желаят управляващите да отделят средства за „ обективна промяна и основаване на работни места за всички служащи в промишлеността на изкопаемите горива “, написа БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР