Около 300 души са били арестувани в Делхи и околността

...
Около 300 души са били арестувани в Делхи и околността
Коментари Харесай

Индийските ало-измамници имат цели кол центрове

Около 300 души са били задържани в Делхи и покрайнината в хода на взаимна интервенция на правоохранителните органи на Индия, Съединени американски щати и Канада срещу телефонните измами, оповестява „ Нюзру ”, като се базира на локални медии.

Полицейски представител уточни, че става въпрос безусловно за мрежа от прът центрове, които се е занимавали единствено с незаконна активност – иззети са над 400 компютърни конфигурации. Телефонните измамници са лишили десетки милиони долари, включително – от задгранични жители, написа btvnovinite.bg.

Спрени са общо 25 обекта, свързани с незаконната скица.

В Индия е известна една прекомерно позната и у нас скица – нарушители се показват по телефона за данъчни чиновници и убеждават жертвите си, че имат съществени неплатени отговорности, които могат да изчезнат… против дребен паричен превод.

Напълно в духа на актуалната аутсорсинг стопанска система, престъпните практики прескачат граници и континенти – ало-измамниците стартират да звънят и на телефони в западни страни, явно и с триумф. Именно поради това в акцията против прът центровете са взели участие и чиновници на Интерпол и ФБР.

При друга сходна интервенция в Индия през 2016 година бяха задържани общо 700 телефонни измамници.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР