Около 300 декара сухи треви и храсти са изгорели при

...
Около 300 декара сухи треви и храсти са изгорели при
Коментари Харесай

След като камион се запали на Струма, изгоряха 300 декара сухи треви

Около 300 декара сухи треви и шубраци са изгорели при пожара край Автомагистрала " Струма " при Дупница през вчерашния ден следобяд, като пожарът е породен от запалил се ТИР с дини. Спасени са към 20 декара лозя до аутобана, както и ремаркето си дини.

Няма потърпевши селскостопански парцели или пътуващи по това време по автомагистралата, сподели за БНР представителят на Областната дирекция на полицията в Кюстендил Катя Табачка.

Предполага се, че ТИР-ът се е запалил заради техническа нередовност по стръмното в посока София. Сигналът за случая на аутобана е подаден малко преди 13 ч. Два часа по-късно е подаден сигнал за запалили се сухи треви и шубраци в местността Петров хълм, който е на метри от автомагистралата, дели го една канавка и мрежата на оградата.

Силният вятър, гъстата растителност и пресечната околност са усложнили пожарогасенето. За ликвидирането на втория пожар са били изпратени 5 пожарни автомобила от районните служби в Дупница и Кюстендил.
Петров хълм целият преди десетилетия е бил с лозови масиви, множеството от които са изоставени. Само обособени притежатели поддържат парцелите си и гледат лозята.

И едно предизвестие за водачите от АПИ - пътуващите по автомагистрала " Струма " да се движат с нараснало внимание в тунела при 82-рия километър в посока Кулата в региона на Кочериново заради неработещо осветяване.

Снимка: Христо Рахнев
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР