Около 300 анестезиолози от цяла Европа, Израел, Китай и Катар

...
Около 300 анестезиолози от цяла Европа, Израел, Китай и Катар
Коментари Харесай

За първи път София е домакин на конгрес на европейските анестезиолози

Около 300 анестезиолози от цяла Европа, Израел, Китай и Катар се събраха на конгрес в София. България за първи път е хазаин на форума, проведен от Европейското сдружение по анестезиология.

Европейските анестезиолози се събират 2 пъти годишно. Вторият им конгрес е тематичен и за първи път се организира в София.
доктор Стефан де Херт - ръководител на Европейското сдружение по анестезиология: За тематичния конгрес нормално се избират места от които хората по-трудно идват на такива огромни конгреси За това избрахме България.
Сигурността на пациента преди, по време на интервенция и след нея е съществена тематика на конгреса.
Валентин Власаков - МБАЛ „ Св. Анна “, Варна: Сериозна част от сигурността на пациентите е хемодинамиката. Тоест, поддържане на хемодинамиката на пациента. И предпазването му от разнообразни затруднения като тромбози. чл.-кор. проф. Николай Петров - ръководител на БДА н-к на Клиника „ Интензивно лекуване “: За българските лекари това в действителност е неповторим късмет да научат последните новости. Специалистът доктор няма да си го занесе у дома. Той от това няма да има някаква изгода. Освен, че ще стане по-добър и ще има по-доволни пациенти.
Конгресът на анестезиолозите завършва на следващия ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР