Около 30% от територията на Украйна е минирана в резултат

...
Около 30% от територията на Украйна е минирана в резултат
Коментари Харесай

Площ колкото две Австрии е минирана в Украйна, Рогозин задейства Царските вълци

Около 30% от територията на Украйна е минирана в следствие от съветската война, съобщи ДПА, като се базира на украинската Държавна работа по изключителните обстановки.

За да се добие по-ясна визия службата прецизира, че става въпрос за територия с повърхност към два пъти по-голяма от тази на Австрия. Площта и броят на мините на украинска територия са се нараснал десетократно от началото на войната на 24 февруари, заяви службата. Продължава обезвреждането на взривните устройства в региона на Херсон и Николаев, добави в изказване тя. Предстои да бъде разминирана територия с повърхност над 8000 кв. км.

Мини се употребяват в Източна Украйна още от началото на спора сред силите на украинското държавно управление и подкрепяните от Русия сепаратисти през 2014 година.

Ръководителят на Държавната работа по изключителните обстановки Сергий Крик изрази вяра, че електроснабдяването в отвоюваните региони ще бъде възобновено през идващите няколко дни. Той добави, че възобновяване на инфраструктурата в региона на Херсон ще отнеме няколко месеца.

Междувременно стана известно, че Москва изпраща на войските си в Украйна нов модел системи за битка с дронове, които може неотложно да бъдат изпратени на фронта. За това съобщиха през седмицата съветски политици, специалисти и медии, написа Андрей Шарков в Българска телеграфна агенция.

Инспекторската група " Царски вълци " ( " Царские волки " ) тества комлексите за радиоелектронна битка (РЕБ) " Бариера купол " ( " Барьер-купол " ) и на полигон в тила, и в бойни условия. Изпитанията бяха извършени взаимно с интернационалната бригада " Пятнашка ", която държи сектор от фронта, писа на 17 октомври профилираното издание " Военное обозрение ".

Предвижда се новите тактически системи да бъдат " тиражирани в нужните количества " за всички съветски подразделения в Украйна, съобщи създателят на групата Дмитрий Рогозин, като означи " впечатляващите резултати ", показани от новата техника, само че и " високото софтуерно равнище " на украинските сили.

Създадената наскоро от Рогозин инициативна група включва военни съветници и специалисти с богат боен опит. Екипът работи като доброволческо поделение. Задачата му е да тества в зоната на бойните дейности в Украйна съветски перспективни въоръжения и друга техника, в серийно произвеждане, които по някакви аргументи не са влезнали в серийно произвеждане, изяснява " Военное обозрение ".

 Основателят на групата
Основателят на групата " Царски вълци " Дмитрий Рогозин
Снимка: Официален профил в Twitter

Водачът на " Царските вълци " Рогозин, ексвицепремиер и някогашен началник на федералната организация " Роскосмос ", е прочут като националист с остри антизападни изказвания. Ако съдим по името на групата му, " тия там горе губят последните капки възпитание ", разяснява на уеб страницата на мрежовото издание четец с ник Trapp1st.

Антидроновите комплекси " Бариера купол " са изпратени във войските и " още през днешния ден ще се озоват на фронтовата линия " в Украйна. Това съобщи в Телеграм съветският народен представител Алексей Журавльов, водач на партията " Родина ", учредена от Рогозин като национално-консервативна, представен на 16 и 17 ноември от партийния уебсайт.

" Бариера купол " са разработка на частна компания и съветското министерство на защитата " няма нищо общо с внедряването и потреблението им ", изтъкнал крайнодесният политик по време на " следващото си работно посещаване " в зоната на бойни дейности в Украйна. Системите били високо оценени от бойците на сепаратисткия украински район Донбас, анексиран наскоро от Русия.

Това съоръжение за РЕБ и разузнаване по думите на Журавльов " обезпечено смъква всички дронове в близост " и " за него не е изхарчена нито една държавна копейка ".

" Бариера купол " обаче още през юни тази година бяха препоръчани на пазара от съветската компания " Рубеж инжиниринг " като " решение за отбрана на обекти от застрашителна противоправна приложимост на съвременни маломерни безпилотни въздушни съдове ". От изявленията не излиза наяве на каква основа съветските военни са получили тази техника от частната компания.

Според компанията детайлите от системата потискат каналите за радиоуправление на безпилотниците и блокират радиоканалите на употребяваната от тях световна навигационна система, без обаче да основават разстройства за връзките. " Рубеж инжиниринг " твърди също така, че " Бариера купол " са " безвредни за хората и нямат санитарни и честотни ограничавания за приложимост в градски условия ".

Комплексите могат да се употребяват за отбрана на огромни сектори от територии, да вземем за пример държавни граници. Също и на мобилни обекти - автоколони в придвижване или тактически военен строй на специфични сили, добавя компанията.

Донбаската медия " Донецк през днешния ден " ( " Донецк сегодня " ) помести в четвъртък таблица с подробни тактико-технически характерности на " Бариера купол ".

Според нея антидроновото оръжие може да вземем за пример да открива безпилотници в обхват към 1300-1800 метра съгласно употребяваните антени и да потиска каналите им за радиоуправление в радиус 800-1000 м, а каналите за навигация - в радиус 1000 м. Една система пази от безпилотници обект с повърхност от 4 хектара и може да работи непрекъснато при температури от -35 до +45 градуса по Целзий, като се задейства най-вече 5 секунди след включване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР