Около 30% от неоткритите досега милиони, които зловещата група за

...
Около 30% от неоткритите досега милиони, които зловещата група за
Коментари Харесай

Версия! Братя Галеви прибирали 30% от откупите на Наглите

Около 30% от неоткритите до момента милиони, които злокобната група за отвличания „ Наглите “ завоюва от жертвите си, са скрити в банкови сметки в офшорни зони, които се управляват от Братя Галеви. По такава диря са работили специфичните служби, написа „ Уикенд “.
Това е била и една от главните аргументи през 2012 година мафиотите да бъдат упрекнати, че посредством комплицирана система от офшорни компании са изпирали милиони и крили налози. Обвиненията против Пламен Галев и Ангел Христов бяха повдигнати задочно, защото досега са в неопределеност. Според прокуратурата общата изправна сума е била 35 млн.лв. Това са пари, добити от рекет и наркотрафик, а за 1.8 млн.лв от тях има съществени съмнения, че са от отвличания.
Независимо, че похитителите бяха хванати в края на 2009 година и наказани, полицията и прокуратурата не съумяха да намерят и до ден сегашен парите от откупите. В правосъдната зала стана ясно, че бандата на „ Наглите “ е прибрала над 5,94 млн.лв от близки и другари на жертвите от март 2007 година до октомври 2009 година Това сочиха специалисти по делото. Но и на финала на процеса към момента никой не знаеше къде са тези милиони. До последното съвещание по делото банкнотите не бяха предявени като доказателство. Откупите бяха плащани в евро и левове. Някои от подсъдимите твърдяха, че парите са изхарчени по кръчми, магазини и пътувания. Други обясняваха, че ги закопали, само че не помнели къде тъкмо. Беше открита единствено една банкнота от 100 лв. в чантата на брачната половинка на Антон Петров – Хамстера, за която бе потвърдено, че е от платения откуп за Румен Гунински-младши.
Именно поради формалната липса на парите жертвите на групата не могат към момента да претендират за тях. Според секретна разработка в ГДБОП не дребна част от парите ги има, само че от дълго време са изнесени от България. Те са в задгранична банкова сметка, до която достъп имат дупнишките мафиоти Ангел Христов и Пламен Галев.
Още през 2008 година в Министерство на вътрешните работи е имало оперативна информация, сочеща, че двамата гангстери са на „ ти “ с бруталните отвличания, които по това време тресяха страната. По сигнала обаче не се е работило. Причината за това е била дейната интервенция на няколко висши чиновници на ДАНС. Имало е неофициална възбрана да се подхващат каквито и да е дейности по отношение на Геле и Пламен.
Бившите барети в действителност са пионери в отвличанията у нас. През 2001 година точно през тях мина похущението на един от най-богатите предприемачи в страната, шефът на компания „ Руен “ Стефко Колев. Тогава поръчката е изпълнена от бандата на Йоско Костинбродски и Асен Петров- Шаки. Знае се, че Йосиф Йосифов – Йоско още от края на предишния век е поемал характерни задания от Братя Галеви. Заради преодоляване на каналите за амфетамини през 2003 година Ангел Христов и Пламен Галев се сочат и като поръчители на убийството на Филип Найденов – Фатик. А физическите убийци още веднъж бяха момчеттаа им за мръсни поръчки – Йоско и Шаки.
С поддръжката на сътрудниците на ДАНС бандитите от Дупница вземат решение на мястото на Йосиф Йосифов да бъде подложен Прокопи Прокопиев – Поли Културиста и това да е индивидът, който директно да прави отвличанията. Именно по този метод се основава и злокобната тайфа „ Наглите “. Уговорено е също при потребност към групата на Поли Културиста да се употребяват и хората на Йоско. Че двете банди имат общи корени и фактът, че Йосиф Йосифов е бил през 2001 година съучастник на Радослав Лебешковски, който също бе обвиняем като помощник на отвличанията на „ Наглите “, само че оневинен на първа инстанция от съда.
Схемата на отвличанията е била елементарна. Корумпирани ченгета обезпечават чадър над групата на равнище служби и прокуратура, а Поли Културиста,Данчо Релето, Любо Гребеца и компания са отчитали след това 30% от откупите на Братя Галеви. Срещу своя дял Христов и Галев имали задачата да заличат всички следи към парите. Топлите връзки сред Галеви и висши чиновници на реда в никакъв случай не са били загадка в ъндърграунд средите. Христоматиен образец за това е срещата им с някогашния Министерство на вътрешните работи началник Румен Петков, който разбуни духовете през 2005 година и докара до оставката на министъра. Неофициално и до през днешния ден се твърди, че сбирката в кръчмата е била за да се уговорят на най-високо равнище контролът и трафикът на амфетамини и хероин през страната. По-скоро става дума за освободените след гибелта на Фатик канали. 6 година по-късно тогавашният началник на ГДБОП, към този момент починалият военачалник Ваньо Танов обществено призна, че главната тематика на въпросната среща е била наркотиции това не е било загадка за антимафиотите.
Бягството на Братя Галеви от страната през 2012 година, месец май, е било директно обвързвано и с парите на „ Наглите “. Двамата са получили информацията от своя къртица в Министерство на вътрешните работи, че им се готви ново шумно дело настрана от това, за което получиха по 6 година затвор. По тази причина двамата духнали от страната.
„ Галеви бяха наказани на дребни присъди, щяха след не повече от 3 година да са излезли и да си харчат парите. Те обаче схванаха, че се готви и обвиняване за съпричастност към бандата за похищение, където можеха да получат надалеч по-сериозни присъди – по 10-12, че и повече години. Именно за това взеха решение да избягат от България “, излиза наяве от думите на осведомен източник.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР