Около 30% от индустриалното свиневъдство в България вече е унищожено

...
Около 30% от индустриалното свиневъдство в България вече е унищожено
Коментари Харесай

Около 30% от индустриалното свиневъдство в България е унищожено

Около 30% от индустриалното свиневъдство в България към този момент е унищожено с навлизането на африканската чума по свинете. Опасността от заличаването за дълъг интервал от време на цялостен бранш от родното отглеждане на животни към момента не е преодоляна и ограниченията, подхванати от държавните институции, би трябвало да се съблюдават.

Това предизвести по време на съвещание на епизоотичната комисия в област Добрич доктор Румен Караманов, представен от БНР. Той е шеф на най-големия свинекомплекс в България – този в село Козлодуйци, където сега се отглеждат близо 90 000 животни.

Проблемът с АЧС е доста сериозен и обрича свиневъдството на банкрут, в случай че не се спазят ограниченията, които страната към този момент е подхванала. Заедно със свиневъдството пред банкрут ще бъдат и други браншове – месопреработвателните компании, зърнопроизводителите, производителите на медикаменти и по тази причина да се приказва, че някой се пробва да облагодетелства едни, а да страдат съзнателно други, е повече от погрешно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР