Около 30% от човечеството се сблъсква с безсънието. На всеки

...
Около 30% от човечеството се сблъсква с безсънието. На всеки
Коментари Харесай

Как да заспите бързо за 10, 60 или 120 секунди

Около 30% от човечеството се сблъсква с безсънието. На всеки се е случвало да се пробва да заспи с часове и просто да не се получава. Добрата вест е, че идващия път ще можете да го извършите за секунди. Този вид бодърствуване нормално е вследствие на тревога, която ви кара да мислите за неща, които ви тормозят и ви пречат да се отпуснете и да заспите. Ако можете да се отпуснете, ще заспите за секунди...

Ще ви представим най-бързите способи, които можете да употребявате, с цел да се отпуснете и да заспите, тъй че идващия път заспиването да е най-малкото ви терзание.

Ето по какъв начин да заспите за 10, 60 или 120 секунди:

10 секунди: С тази техника ще съумеете да заспите единствено за 10 секунди

Освен в случай че някой психолог или вълшебник не ви хипнотизира, е невероятно да легнете в леглото и да заспите толкоз бързо, само че ние подсигуряваме, че последните 10 секунди от този потвърден боен способ е всичко, което е належащо, с цел да съумеете да заспите.

Затворете очи, оставете очите си да се провиснал и отпуснете цялото си лице, до момента в който вдишвате надълбоко и постепенно. Отпуснете се и отпуснете едното рамо и ръката настрана от тялото си. Започнете с преобладаващата страна, в случай че сте левак, започнете с лявото си рамо. След това направете същото с противоположното рамо и ръка.

Отпуснете гърдите си, като извършите надълбоко поемане и отделете време за издишване.

Отпуснете краката, бедрата и ходилата си. Започнете с преобладаващата си страна.

Не мислете за безусловно нищо. Ако не съумеете да заспите, пробвайте да повторите " не мисля " за 10 секунди.

В рамките на 10 секунди би трябвало да сте заспали.

Цялото упражнение нормално лишава не повече от 120 секунди, само че се споделя, че последните 10 секунди са ключът към заспиването.

60 секунди: техниката 4-7-8

Тази техника е упражнение за дишане, проектирано от доктор Андрю Уейл. Този способ е създаден в сходство с ранна йога-пранаяма (дихателна техника), която оказва помощ на хората да управляват дишането и реакциите си.

Ако практикувате това упражнение всеки ден, това ще ви помогне да се отпуснете за нула време, което ви оказва помощ да заспите, даже единствено за 60 секунди. Ето по какъв начин да го извършите:

Първо, разтворете устните си и издишайте изцяло през устата си. След това затворете устните си и вдишвайте през носа. Докато вършиме това, пребройте до 4. Задръжте този мирис за 7 секунди и се отпуснете. След това издишайте изцяло за 8 секунди.

60 секунди: Прогресивна релаксация на мускулите

Някои хора също го назовават дълбока мускулна релаксация, само че изгодите са същите: бързо заспивате. Състои се от неведнъж обтягане и разпределяне на мускулите. Техниката е създадена от Едмънд Джейкъбсън през 30-те години. Той вярвал, че физическата релаксация води до спокоен разум.

Изпънете и разтегнете ръцете си за 5 секунди. След това се отпуснете за 10 секунди.

Изпънете и свийте челото си. Отпуснете се.

Направете това за всички елементи на тялото.

120 секунди: Опитайте се да останете будни

Тя се назовава Парадоксален блян за бодърствуване или противоположна логика на психиката за изтощените, които не могат да спят. Този способ ви предизвиква да мислите и да не си позволявате да заспивате. Това понижава тревогата, породена от безсънието, помагайки ви да заспите по-бързо.

120 секунди: Представете си умерено място

Честа причина за проблеми със съня е безпокойството. Според проучванията, представянето на умерено и щастливо място може да отвлече вниманието ви от вашите мисли и паники, да ви помогне да се отпуснете и да заспите единствено за няколко минути .

120 секунди: Опитайте да се охладите

Мелатонинът леко понижава телесната ви температура, когато заспивате. През лятото или даже през зимата, в случай че тялото ви не е задоволително хладно, може да ви е мъчно да заспите. Опитайте да отворите прозорец, да облечете по-тънка пижама или да изпиете половин чаша студена вода.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР