Около 30% от бензиновите автомобили у нас са с газови

...
Около 30% от бензиновите автомобили у нас са с газови
Коментари Харесай

Надежден ли е контролът на автомобилите с газова уредба?

Около 30% от бензиновите коли у нас са с газови уредби. Данните са на Асоциация Български автогаз сервизи. Изправността на газовите уредби се ревизира един път годишно по време на наложителните механически прегледи на колите. От Министерството на превоза оповестиха, че досега през механически прегледи са минали към 200 000 автомобила с газови уредби.


Преди да излязат на пътя колите с инсталирани газови уредби подлежат на първична инспекция. Тя се прави в към 120 профилирани пункта в страната.
Георги Илиев, шеф на автогаз сервиз: След прекосяване на тази инспекция се издава документ, който удостоверява, че по автомобила всички съставни елементи и елементи са инсталирани вярно и е кадърен за употреба.
След това редовността на газовата уредба се ревизира по време на годишния механически обзор.
Румен Хаджиев - пункт за ГТП, СБА: Самата бутилка ревизираме дали и то единствено когато е външна бутилката не е инсталирана на мястото на аварийна гума, дали са в вярна класификация самите клапани. Георги Илиев - шеф на автогаз сервиз: Всичко може да се ревизира казусът е, че годишните механически прегледи към момента не престават да се вършат проформа.
В пунктовете за механически прегледи ревизират със специфичен апарат за теч на газ.
Румен Хаджиев - пункт за ГТП, СБА: Ние можем да засечем единствено дали има отечка на газ или няма отечка на газ. Не можем и няма по какъв начин да спрем колата от придвижване. Даваме мнение на лидера къде да отиде и по какъв начин да си оправи системата.
Срокът на валидност на пропан-бутановите бутилки е 10, а на метановите 20 години.
Георги Илиев - шеф на автогаз сервиз: Инциденти се случват извънредно рядко и то най-много на бутилки, които са над 15-20 години. Когато в никакъв случай не са прекосявали през какъвто и да било обзор.
Експертите поучават най-малко един път годишно газовата уредба да се ревизира и в профилиран сервиз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР