Около 30 на сто от планираните за днес полети бяха

...
Около 30 на сто от планираните за днес полети бяха
Коментари Харесай

1/3 от полетите във Франция бяха отменени заради стачка

Около 30 на 100 от плануваните за през днешния ден полети бяха анулирани във Франция поради стачката на държавните чиновници, заяви телевизия BFM.
Главното ръководство на гражданската авиация на Франция помоли авиодиспечерите да съкратят полетите от летищата в Париж, Бордо, Лион, Ница, Марсилия и Тулуза.
По данни на медията френският транспортьор Air France („ Ер Франс”) редуцира полетите си със 75 %.
Става дума за полети с дребна и междинна дълготрайност.
Британският нискотарифен транспортьор Easyjet (Изиджет”) разгласи, че анулира 104 полета за Франция довечера и на следващия ден заран. Ирландската компания Ryanair („ Райнеър " ) също анулира 220 полета поради стачка на авиодиспечерите.
Националната железопътна компания на Франция заяви, че „ съществени промени в графика на влаковете през днешния ден не се очакват”, написа още БГНЕС.
Представители на самостоятелния оператор на парижкия превоз RATP (държавна конструкция, която ръководи публичния превоз в Париж и предградията) също оповестиха, че няма да има нарушавания в работата на метрото, рейсовете и трамваите.
По данни на профсъюзите през днешния ден в цяла Франция ще има над 150 манифестации и демонстрации в 90 департамента. Очаква се в акциите да се включат 5,4 млн. французи, които са срещу предлаганите от държавното управление ограничения. Те стачкуват съответно против вероятното редуциране на длъжности и упорстват за индексация на заплатите.
Освен летищата, стачката ще засегне работата на лечебните заведения, просветителните институции и правоприлагащите структури във Франция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР