Около 30 катаджии отнасят наказания всеки месец за грубо отношение

...
Около 30 катаджии отнасят наказания всеки месец за грубо отношение
Коментари Харесай

КАТ крие камера, отнася глоба

Около 30 катаджии отнасят санкции всеки месец за жестоко отношение към водачи, нарушавания на разпоредбите за придвижване и правописни неточности в актова. Това разкриха чиновници на Пътна полиция пред в. "Телеграф ".

Само в София на всеки 30 дни се образуват най-малко едно или две следствия против униформени, за които са били подадени сигнали. Така на месец - при съществуването на 28 регионални дирекции, стартират следствия против към 30 ченгета.

Оплаквания против тях в по-голямата си част са за това, че се държат жестоко с водачите при злополука или инспекция на пътя. Често има сигнали и че са засечени в нарушавания на разпоредбите за придвижване като говорене по телефона без хендсфри, паркиране на неразрешено или минаване на алено.

"Проверките не престават най-малко месец. Водач споделя да вземем за пример, че съм взел 20 лв. рушвет и започват разпити и гледане на записи от камерите в патрулките. Оказва се, че това не се е случило, само че въпреки всичко намират някакво нарушаване - че позволявам правописни или пунктуационни неточности при сформиране на акт, да вземем за пример. И ми лепват наказване. Започне ли инспекция, невероятно е да не се откри някакъв гаф ", показа опита си пътен служител на реда с дълготраен опит от столицата.

Санкциите стартират от документално предизвестие и неодобрение и минават в удържане от заплатата. Случи ли се това, униформеният се лишава от към 100 лв. на месец в продължение на половин година. Каквото и наказване да има чиновник на реда, това го лишава от право да получава бонус, който по принцип се поставя на всяко тримесечие.

Униформените могат да бъдат хванати и посредством постове в обществената мрежа. Например след обява в група са били погнати катаджии, които са маскирали новата си камера, наричана от водачите разговорно "тринога " с листа от бъз, и засичаха извършители край Луковит.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР