Около 30 катаджии отнасят наказания всеки месец за грубо отношение

...
Около 30 катаджии отнасят наказания всеки месец за грубо отношение
Коментари Харесай

Катаджии отнасят брутални глоби, защото крият камерите в храсти и не могат да пишат правилно…

Около 30 катаджии отнасят санкции всеки месец за жестоко отношение към водачи, нарушавания на разпоредбите за придвижване и правописни неточности в актова. Това разкриха чиновници на Пътна полиция пред “Телеграф”.

Само в София на всеки 30 дни се образуват най-малко едно или две следствия против униформени, за които са били подадени сигнали. Така на месец – при съществуването на 28 регионални дирекции, стартират следствия против към 30 ченгета. Оплаквания против тях в по-голямата си част са за това, че се държат жестоко с водачите при злополука или инспекция на пътя. Често има сигнали и че са засечени в нарушавания на разпоредбите за придвижване като говорене по телефона без хендсфри, паркиране на неразрешено или минаване на алено.

“Проверките не престават най-малко месец. Водач споделя да вземем за пример, че съм взел 20 лв. рушвет и започват разпити и гледане на записи от камерите в патрулките. Оказва се, че това не се е случило, само че въпреки всичко намират някакво нарушаване – че позволявам правописни или пунктуационни неточности при сформиране на акт, да вземем за пример. И ми лепват наказване. Започне ли инспекция, невероятно е да не се откри някакъв гаф”, показа опита си пъте н служител на реда с дълготраен опит от столицата.

Санкциите стартират от документално предизвестие и неодобрение и минават в удържане от заплатата. Случи ли се това, униформеният се лишава от към 100 лв. на месец в продължение на половин година. Каквото и наказване да има чиновник на реда, това го лишава от право да получава бонус, който по принцип се поставя на всяко тримесечие. Униформените могат да бъдат хванати и посредством постове в обществената мрежа.

Например след обява в група са били погнати катаджии, които са маскирали новата си камера, наричана от водачите разговорно “тринога” с листа от бъз, и засичаха извършители край Луковит.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР