Около 30 жители на комплекс Старинен Пловдив блокираха входа за

...
Около 30 жители на комплекс Старинен Пловдив блокираха входа за
Коментари Харесай

Граждани блокираха входа за Стария град с коли, налепиха...

Около 30 поданици на комплекс " Старинен Пловдив " блокираха входа за архитектурния резерват. Протестът стартира към 10:00 часа на улица „ Съборна “, под църквата „ Света Богородица “. Гражданите струпаха колите си пред електронната преграда, поради новите правила и ограничението на достъпа на коли, които влизат в действие от през днешния ден. От общината дадоха по един пропуск на домакинство и хората се оповестиха за нов пропусквателен режим.

„ Съгласни сме да има режим, само че дано да бъде малко по-интелигентен “, съобщи Борис Христов, ръководител на сдружението на притежателите, живеещите, работещите и вложителите в Архитектурно-исторически резерват „ Старинен Пловдив “. Те предложиха рестриктивните мерки да са в действие единствено сред 10 и 18 часа, с цел да може родителите умерено да закарат децата си до ДГ „ Щурче “ заран, а притежателите да стигнат до домовете си вечер. През останалото време, живеещите бяха съгласни Стария град да бъде напълно на разположението на туристите, с цел да могат и те да се разхождат умерено.

„ Ако не ни извърнат внимание, митингите най-официално ще продължат. Ще блокираме целия резерват с колите си “, съобщи Христов. „ Те сега са паркирани в резервата, само че в случай че излезем, няма да можем да се приберем “, добави той.

Гласовете на будните хора от Стария град бяха гласове в пустиня, тъй като на митинга не присъстваше нито един представител на общинската администрация, макар че протестиращите ги приканиха на всеослушание. От регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи, обаче, бяха изпратили към 15 служители на реда, които незабавно се заеха да напишат по един фиш за погрешно паркиране, на стойност 20 лв., за всеки който бе дръзнал да стачкува с автомобила си.
тагове митинг Стария град преграда фиш служители на реда  Граждани блокираха входа за Стария град с коли, налепиха им фишове  Граждани блокираха входа за Стария град с коли, налепиха им фишове  Граждани блокираха входа за Стария град с коли, налепиха им фишове  Граждани блокираха входа за Стария град с коли, налепиха им фишове
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР