Около 30 хиляди души ще запазят работата си благодарение на

...
Около 30 хиляди души ще запазят работата си благодарение на
Коментари Харесай

Сачева разкри какъв е интересът на бизнеса към схемата 60 на 40

Около 30 хиляди души ще запазят работата си с помощта на мярката 60/40, като към 2000 работодатели са се възползвали от нея, разяснява общественият министър Деница Сачева пред Би Ти Ви.
Бизнесът евентуално чака доста повече ограничения свързани с ликвидност или да дадат опция за директно подкрепяне. По такива ограничения също се работи.
По оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси " ние сме подготвени да осигурим в интервала след рецесията за най-малко още един месец обезпечаването на работодатели с 40% от минималната работна заплата и осигуровките на тях за хората, които работят при тях.
Сачева: 72 000 са безработните от началото на изключителното състояние
По отношение на еднократната помощ, Сачева призна, че " тези 375 лв. очевидно не са задоволителни, само че се опитваме да помогнем заслужено. "
Припомняме, че през вчерашния ден тя разгласи, че сходна еднократна помощ ще бъде отпускана на лица в неплатен отпуск, чийто приход на човек от фамилията е колкото минималната работна заплата - 610 лв..
" Опитваме се да разтеглим патронажната грижа и програмата " Топъл обяд ", надяваме се да достигнем до 60 000 индивида в цялата страна. На второ място са безработните, има към този момент спад на записаните, от началото на изключителното състояние 72 хиляди се записаха, а 12 000 си откриха работа.
" Работим с министерство на образованието, опитваме се да създадем сходна организация за работещите на първа линия децата им да се върнат в детските градини и учебните заведения, само че се опитваме и срадата за децата да бъде сигурна ", сподели общественият министър във връзка с концепцията за връщане на децата в образователните заведения.
Томислав Дончев: Над 23 хиляди служащия ще бъдат обезпечени по мярката 60/40
" За нас всяка специалност е значима, това което се случи с дейците на културата е директна поддръжка от Министерство на културата, те реорганизираха своя запас. По отношение на хората от хотелиерството и ресторантьорството за тях има програмата 60/40, по тази причина виждаме понижаване на хората, които се записват на борсата.
Нека да бъдем почтени, от момента на рухване на рестриктивните мерки, само че една част от заведенията ще могат да бъдат отворени, само че някои създатели няма да могат да получават доходи от активността си ", изясни помощта за културните дейци Сачева.
По отношение на самонаетите лица тя напомни, че за тях са планувани да получат в границите на три месеца по 1500 лв. на месец, като заемите ще са налични от другата седмица, техният гратисен интервал ще бъде от 4 до 6 месеца, а връщането им ще бъде до 5 години.
Сачева уточни още, че има сигнали за нарушение на трудовото законодателство и прикани хората да не подписват договорите за преустановяване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР