Около 30 фирми да бъдат обявени в несъстоятелност. Това ще

...
Около 30 фирми да бъдат обявени в несъстоятелност. Това ще
Коментари Харесай

Инспекцията по труда ще поиска около 30 фирми да бъдат обявени в несъстоятелност

Около 30 компании да бъдат оповестени в неплатежоспособност. Това ще изиска Изпълнителна организация " Главна ревизия по труда ", откакто е съумяла да събере задоволително доказателства за откриването на сходно произвеждане. Исковите молби ще бъдат подавани поетапно в съда, като първите ще бъдат импортирани в Софийския градски съд.

От инспекцията прецизират, че това са част от новите им пълномощия. Условието да стартира процедура по неплатежоспособност е работодателят да дължи заплащане за повече от два месеца на най-малко 1/3 от служащите и чиновниците за три години обратно.

От началото на годината инспекторите по труда са ревизирали към 250 компании, които в обособени интервали през последните три години са имали сходни проблеми. Някои от тях към този момент са изчистили отговорностите си към служащите, до момента в който други се разплащали сега, заради което не можело да бъде потвърдена продължителност на неплатежоспособността. Някои от предприятията в това време пък са оповестени в неплатежоспособност или към този момент е импортирана искова молба за разкриване на произвеждане по неплатежоспособност.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР