Около 30% е спадът в мебелното производство за последните два

...
Около 30% е спадът в мебелното производство за последните два
Коментари Харесай

30% спад в производството на мебели у нас заради кризата

Около 30% е спадът в мебелното произвеждане за последните два месеца, оповестява Нова телевизия.

Именно този отрасъл е измежду най-засегнатите от рецесията поради ковид, защото по думи на Даниела Петрова от Браншова камара на дървообработващата и мебелната индустрия секторът е напълно насочен към експорт, а в изискванията на пандемията поръчките са фрапантно по-малко.

Петрова уточни, че близо 80% от дървообработващите предприятия са подхванали дейности по отчасти или изцяло освобождение на личен състав. Тя посочи, че браншът дава препитания на над 45 000 души, което значи, че цифрата е сериозна.

" Фирмите, които работят напълно за експорт са изправени пред доста тежка обстановка. Има такива, които към този момент са затворили производствата си ", изясни Петрова.

По нейни думи едвам 15% от компаниите в бранша са подали документи по мярката " 60/40 ", защото не я припознават като съответна на обстановката.

" Ние работим с доста дребна облага и запасите, които бихме могли да генерираме са в извънредно ниски размери. Когато едно дружество е стигнало до там да спре да действа е неправилно работодателят да заплаща 40% за несбъднат труд ", съобщи производителят на мебели Марин Генов. /нова тв
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР