Около 30 души се притекли на помощ на жертвата с

...
Около 30 души се притекли на помощ на жертвата с
Коментари Харесай

Нова Серия От Смъртоносни Лавини! Помитат Цели Сгради!

Около 30 души се притекли на помощ на жертвата с поддръжката на хеликоптер на незабавната здравна помощ, само че не съумели да съживят холандеца.

Според черната статистика, че жертвите в Европа на лавини и неприятното време от началото на януари са 25.

По-рано през днешния ден лавина още веднъж се изсипа върху хотел - този път в баварските Алпи. За благополучие няма потърпевши. Инцидентът стана към 5 ч.сутринта. Лавината е била с широчина към 300 метра и изпочупила прозорците на хотела.

лавина още веднъж се изсипа върху хотел - този път в баварските Алпи

лавина още веднъж се изсипа върху хотел - този път в баварските Алпи

В Бавария има доста блокирани райони. За почистване на пътища и покриви са мобилизирани военни, служители на реда, пожарникари и профилирани механически екипи.

Село Дизантис в Източна Швейцария също остана отрязано от останалия свят поради лавина, която прекъсна железопътния превоз и направи пътищата непроходими, съобщи Франс прес.

Общината от 2200 поданици, където сега има и неколкостотин туристи, не може да бъде достигната нито с кола, нито с трен, изясни кметът Робер Кажакоб. Той изрази вяра ситуацията да се оправи до на следващия ден.

След изобилните снеговалежи в последните дни в Източна Швейцария бяха спрени няколко железопътни линии поради риск от лавини.

Влаковете до курорта Давос, където идната седмица ще се състои Световният стопански конгрес, са спрени до второ разпореждане и са сменени от рейсове.

От събота вечерта се натрупаха в допълнение 60 до 90 см снежна завивка върху част от Алпите, а до на следващия ден се чака тя да се усили с още 30 до 50 см.

В някои региони на Швейцарските Алпи е разгласен оптимален риск от лавини.

През последните две седмици в североизточната част на страната към този момент имаше извънредно значителни снеговалежи. Там снежната завивка е един и половина до два пъти по-висока от нормалното за този интервал на годината.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР