Около 30 антивирусни лекарства се изследват от иновативните фармацевтични компании,

...
Около 30 антивирусни лекарства се изследват от иновативните фармацевтични компании,
Коментари Харесай

Около 30 антивирусни лекарства се изследват за лечение на COVID-19

Около 30 антивирусни медикаменти се изследват от новаторските фармацевтични компании, с цел да се откри дали те са ефикасни при лекуване на пациенти с COVID-19, оповестиха от Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители. Компаниите споделят съединения и информация от своите бази данни в взаимен опит за ускорение на създаването на лечебни средства и диагностика за справяне с актуалните и бъдещите огнища на ковид, показват от организацията.

Научноизследователската фармацевтична промишленост е фокусирана върху три основни области: създаването на диагностични способи, основаването на нови ваксини и лекарствени лечения, които да послужат в битката против COVID-19; подкрепяне на държавните управления и здравните системи на локално равнище и гарантиране на доставката на медикаменти за пациентите, които се нуждаят от тях.

При всички изключителни обстановки във връзка с здравето от ХИВ до SARS/ТОРС, от Ебола до ковид, вниманието се обръща към научноизследователската биофармацевтична промишленост, от която обществото чака да открие и създаде ваксини, диагностика и медикаменти.

През 2014 година стотици откриватели бяха мобилизирани за битка с епидемията от Ебола и способстваха за създаването на две ваксини и нови диагностични проби, които помогнаха за преодоляване на по-нататъшните огнища на заболяването. Настоящата пандемия изисква още по-голяма готовност, по тази причина отговорът на научноизследователската фармацевтична промишленост е неотложен, единен и забележителен, написа в известието на организацията.

Иновативните фармацевтични компании работят и по основаването на ваксина против COVID-19 инфекцията. Разработват се и нови диагностични способи за бързо и надеждно разкриване на инфектираните с COVID-19
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР