Около 30-40 души от Спаси София, Обединена София и Инициативен

...
Около 30-40 души от Спаси София, Обединена София и Инициативен
Коментари Харесай

Граждански организации настояват презастрояването в София да спре

Около 30-40 души от " Спаси София ", " Обединена София " и Инициативен комитет " За зелен Младост " и още седем публични организации се оповестиха срещу застрояването на зелените площадки в столицата минути преди началото на Столичния общински съвет.

Те се събраха на митинг пред Столична община със събиране на подписка срещу подробните устройствени проекти.

Протестът се охранява при засилено полицейско наличие. Протестиращите бяха подкрепени от омбудсмана Мая Манолова, общинският консултант от Българска социалистическа партия Николай Николов и заместник-председателя на Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет Милка Христова.

Демонстрантите издигнаха и плакати с надписи, измежду които " Не на застрояването ", " Искаме детски градини " и други.

Андрей Зографски от " Спаси София " разяснява за news.bg, че от всички публични организации се афишират срещу застрояваенето на зелените площадки в столицата. Той упорства да не се одобряват огромни преразглеждания на подробните устройствени проекти в границите на сегашното управление на Столичния общински суъвет. Зографски се надява след локалните избори да има нови хора, които повече да се грижат за развиването на града.

Той регистрира, че презастрояването е необратим развой и случи ли се - няма прекъсване и мощ, която да бутне постройките, които са издигнати .

" Крайно безконтролно е да презастрояваме София, в случай, че хиляди деца остават отвън детски градини , зелени пространства, детски площадки и стадиони ", уточни той.

Той даде за образец другите източноевропейски столици, които защитили панелните си квартали като обособени архитектурни устройствени единици.

" Не можем до безспир да презастрояваме София. Има голямо софийско поле на север, което може да приюти още доста поданици, в случай че вярно се развива града, означи Зографски.

Зографски регистрира, че безусловно всички квартали на столицата за презастроени, изключително южните квартали - " Манастирски ливади ", " Борово ", " Стрелбище ", " Изток " и " Младост ". Той недоумява за какво Столична община позволява това.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР