Около 3% от общата база данни на НАП е засегната

...
Около 3% от общата база данни на НАП е засегната
Коментари Харесай

Около 3% от информацията на НАП е изтекла след хакерската атака

Около 3% от общата база данни на Национална агенция за приходите е наранена от хакерската офанзива, регистрира финансовият министър Владислав Горанов на брифинг в Министерския съвет след изключителното съвещание на Съвета по сигурност. Според Горанов данните не са класифицирана информация, само че от думите му стана ясно, че изтеклата информация е от данъчните заявления на жители и компании.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов заяви, че инспекцията на Национална агенция за приходите и службите по случая продължава. На съвещанието на Съвета по сигурност, управляван от премиера Бойко Борисов, той е бил осведомен с резултатите от инспекцията досега. Маринов уточни, че към този момент е открито, че информацията е изпратена до избрани медии от съветски домейн. Както "Банкеръ " писа в понеделник, става дума за домейн на компанията "Яндекс " (yandex.ru). Това е най-популярния мейл сървър в Русия и измежду най-посещаваните в света.

Вътрешният министър призна, че данните са от сървъри на приходната организация. Така се удостоверява, че е има нерегламетиран достъп до информацията на Национална агенция за приходите. Маринов заяви също по този начин, че по разпореждане на министър-председателя се ревизират осведомителните системи на други държавни институции поради открити уязвимости.

Очаквайте детайлности
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР