Около 3 млн. лева вероятно ще бъдат загубите на Градски

...
Около 3 млн. лева вероятно ще бъдат загубите на Градски
Коментари Харесай

Градски транспорт“ във Варна с огромни загуби заради кризата с COVID-19

 Около 3 млн. лв. евентуално ще бъдат загубите на " Градски превоз “  във Варна за интервала на изключителното състояние, в случай че то завърши на 13 май. Това заяви изпълнителният шеф на сдружението инж. Злати Златев по време на онлайн съвещание на отрасловата комисия към Общинския съвет.

" От 13 март обстановката в сдружението много се усложни. Приходите понижиха до 20% от постъпленията за предишни интервали. Бяхме стигнали до такава степен, че постъпленията ни бяха към 11 000 лева в делнични дни и 6 000 лева – в празнични “, добави инж. Златев.

До 10 април загубите на сдружението са в размер на 1,9 млн. лв.. " През март 2019 година приходите от билети са били 1,7 млн. лв., а този март са единствено 718 000 лева Наред с това имаме загуби и от неосъществената акция за продажба на карти на преференциални цени. От училищен карти загубите са към 280 000 лв. и към 300 000 лева от тримесечните карти за пенсионерите “, добави шефът на " Градски превоз “.

От началото на изключителното състояние в рейсовете на общинския транспортьор са раздадени 30 000 маски. Предпазни материали към този момент не се оферират, само че пасажери без маски ще бъдат сваляни от транспортните средства, предизвести инж. Златев и добави, че това се прави по предписание на Регионалната здравна ревизия.

Взети са всички ограничения за отбрана на пасажерите и чиновниците на сдружението. " Във всички рейсове има дезинфектанти, обезпечили сме защитни средства за водачи и кондуктори. Купихме даже безконтактни дрегери “, добави инж. Златев. По думите му макар фрапантно намалелия брой пасажери рейсовете в час пик се движат с постоянно разписание.

В отговор на въпрос на общински съветници шефът на " Градски превоз “ съобщи, че загубите на сдружението за предходната година са към 3,37 млн. лв.. Те са единствено с 244 хиляди лв. повече по отношение на миналата година макар растежа на разноските за заплати с към 1,4 млн. лв..

През последните години е направена сериозна оптимизация на разноските по всички посоки. Единственото нарастване е на фонд работна заплата. Повече от три пъти са се нараснали разноските за хонорари през последните години при опазване на цената на билета от 1 лева, бе изтъкнато по време на днешното съвещание.

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР