Около 3 лв. е разликата в цената на свинското месо

...
Около 3 лв. е разликата в цената на свинското месо
Коментари Харесай

Поскъпването на свинското: Около 3 лв. повече спрямо миналата година

Около 3 лева е разликата в цената на свинското месо спрямо предходната година. Основна причина за това е чумата по свинете и изкуствено основаната суматоха на пазара.
Това изказване изрече Владимир Иванов, ръководител на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите, в " Сутрешния блок " на Българска национална телевизия.
" Този развой стартира от 5 август насам. Ако имахме равнища от 9 лева, в този момент имаме 12 лева цена на врат без кост. Към момента най-характерното за този пазар е, че е безусловно неустойчив.
Ние нямаме равновесна цена. Свидетели сме на много сериозна вариативност при ценообразуването на свинското ", i;sjd Владимир Иванов.
Към момента вносното свинско доминира, изключително за обработка. Радостно е, че и българският бранш се възвръща, тъй като се взеха съответни ограничения за биосигурност, разяснява той.
" Към момента при краставиците имаме една свръхцена, само че това е напълно обикновено поради сезона, в който се намираме. При картофите, зелето и лука имаме по-ниски нива спрямо предходната година. И назад, при плодовете - имаме доста евтини ", уточни Иванов.
Това е антиподът на това, което се случи през 2018 година - доста евтини плодове, а скъпи зеленчуци. Това в известна степен е обусловено от реколтите през годината и в Европа, и в България, защото ние следваме трендовете на това, което се случва в Европейски Съюз, изрази мнение той.
В последните 10 години цените на плодовете и зеленчуците се движат в естествени граници. При главните хранителни артикули - захар, боб, олио, брашно, ориз, има стабилитет при цените допълнително от 10-годишен интервал.
Млечният пазар е мощно недооценен и цените са в резултат на мощната конкуренция. Радостното е в областта на потреблението, че се закупуват по-скъпи, само че качествени артикули, приключи Иванов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР