Около 3/4 от сирийските имигранти в Германия живеят изцяло или

...
Около 3/4 от сирийските имигранти в Германия живеят изцяло или
Коментари Харесай

3/4 от сирийските имигранти в Германия получават помощи за безработни

Около 3/4 от сирийските имигранти в Германия живеят напълно или отчасти на помощи за безработни, сочи формалната статистика, представена от ДПА. Данните на организацията по заетостта за август демонстрират, че 74.9 % от сирийците в трудоспособна възраст попадат в тази група.

Равнището на безработица измежду сирийците е 44.2 % през юни, което е с над 5 процентни пункта по-малко, в сравнение с миналата година.

Данните за безработните не включват хора, които посещават езикови курсове или курсове за интеграция. Тези от тях, които печелят прекомерно малко, с цел да покрият главните си разноски, могат да получават помощи за безработни.

При идването си в Германия сирийците, търсещи леговище, получават пари от страната като бежанци. Тъй като молбите им за леговище нормално са обработвани по-бързо от молбите на другите бежанци, те постоянно и по-бързо попадат в националната система за обезпечаване при безработица.

Около 43% от афганистанците в трудоспособна възраст получават помощи за безработни, а нивото на безработица в тази група е към 26 % през май.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР