Около 3 000 ще бъдат участниците в Световния икономически форум,

...
Около 3 000 ще бъдат участниците в Световния икономически форум,
Коментари Харесай

Започва Световният икономически форум в Давос

Около 3 000 ще бъдат участниците в Световния стопански конгрес, който стартира през днешния ден в Швейцария. Сред тях президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, канцлерът на Германия Ангела Меркел.

Това е 50-ата годишна среща на форума, който с времето се е трансформирал в ефикасен и авторитетен инструмент на международната стопанска система и политика, в място за договаряния и срещи и реализиране на разнообразни договорености.

Темата на тазгодишната среща в Давос е „ Заинтересовани страни за един кохерентен и резистентен свят “, като полемиките са фокусирани върху седем съществени акцента: „ Как да спасим планетата “, „ Технологии за положително “, „ Един здрав свят “, „ Прозрачен бизнес “, „ Обществото и бъдещето на труда “, „ По-добрия бизнес “ и „ Отвъд геополитиката “.

В рамките на Световния стопански конгрес българският министър председател Бойко Борисов ще взе участие в сесията на тематика „ Диалог за дипломацията на Западните Балкани “. Той дойде в понеденик вечерта в Швейцария.

Участието му във форума в Давос е мотив той да удостовери позицията си по отношение на смисъла на разговора и полагането на общи старания за превъзмогването на растящите световни провокации.

В подтекста на полемиката за икономическото развиване на Централна и Източна Европа, министър председателят ще засегне тематиката за оферти от Европейската комисия Европейски зелен пакт и битката против климатичните промени.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР