Около 296 хил. души са заетите в сектор „туризъм у

...
Около 296 хил. души са заетите в сектор „туризъм у
Коментари Харесай

Предстоят сериозни съкращения в сферата на туризма

Около 296 хиляди души са заетите в бранш „ туризъм " у нас, само че предстоят съществени съкращения, предвижда министърът на туризма Николина Ангелкова.

Министър Ангелкова взе присъединяване в съвещанието на парламентарната Комисия по икономическа политика и туризъм, на която депутатите разискват ограниченията, които да предприеме страната ни за ограничение на болестта с COVID-19 и за превъзмогването на последствията от вируса.

„ В невиждано тежка обстановка се намира туризма. За страдание, в международен мащаб. Ситуацията е такава освен в България. Навсякъде са прекратени пътуванията ", означи тя. Ангелкова цитира разбор на Световната организация по туризъм, съгласно който в случай че разпространяването на болестта продължи повече от два-три месеца, се чака сред 25% спад на интернационалните пътувания.
По информация на министерството общо 73-ма са българите, отпътували на екскурзия в чужбина по време на епидемията, които би трябвало да бъдат прибрани назад у нас.

„ Надявам се да няма такива безотговорни хора, които при тази интернационална рецесия и при тази обстановка да провеждат екскурзии в чужбина и по-късно ние да се чудим по какъв начин да прибираме нашите съграждани назад в страната ", недоумява Ангелкова.

Тя увери, че се поддържа непрестанна връзка с всички туроператори в страната.

Министър Ангелкова съобщи пред депутатите, че към момента е доста мъчно да се вършат прогнози за идния летен туристически сезон, както и „ дали изобщо ще има " подобен. Ръководеното от нея ведомство ще стартира и работа по спешна рекламна тактика в областта на туризма.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР