Около 250 души участват в подновеното тази сутрин погасяване на

...
Около 250 души участват в подновеното тази сутрин погасяване на
Коментари Харесай

250 души продължават борбата с пожара край Стара Кресна

Около 250 души вземат участие в възобновеното тази заран погасяване на пожара край Стара Кресна, област Благоевград. Това заяви за Радио „ Фокус " инж. Георги Пармаков, шеф на РД ПБЗН - Благоевград.

Хората са ситуирани по целия периметър на пожара.

„ Това са хора от пожарната, от военното отделение в Благоевград, от Югозападното държавно дружество, от парк „ Рила ", парк „ Пирин ", Регионалната дирекция по горите и доброволци ", уточни инж. Пармаков.

Към момента към момента има горящи огнища, само че се работи по тяхното локализиране. По думите му, през миналата нощ ситуацията е била много тежка, защото е духал мощен вятър, който е разгарял пожара. Инж. Пармаков изрази убеденост, че през днешния ден ще бъде спряно разпространяването му. Той добави, че има подготвеност в потушаването на пожара да се включи и хеликоптер, само че все още не се постанова неговото потребление. Към момента няма заплаха за обитаеми места и хора.

Пожарът пламна в четвъртък, в ранния следобяд, като все още е засегнал към 600 декара борова гора. Гори в труднодостъпна околност. Късно нощес огнеборците съумяха да го лимитират, само че както излиза наяве тази заран пожарът още не е сподавен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР