Около 250 души протестираха пред Съдебната палата в София в

...
Около 250 души протестираха пред Съдебната палата в София в
Коментари Харесай

Протести в подкрепа на Желяз: `Днес е Желяз, утре може да съм аз`

Около 250 души стачкуваха пред Съдебната палата в София в поддръжка на Желяз Андреев. Протест в поддръжка на Желяз се организира и в родния му Добрич. 

На 7 април от Интерпол са поискали задържането и изгонването на Желяз Андреев и още четирима българи, обвинени в нарушение на комерсиалното ембарго, наложено от Съединени американски щати на Сирия. Желяз беше задържан, само че по-късно беше освободен. 

По-рано през днешния ден основният прокурор Сотир Цацаров разгласи, че петимата няма да бъдат арестувани към този момент и ще се търси консултация с Държавния департамент на Съединени американски щати във връзка със случая. 

Протестиращите в София проведоха подписка против екстрадиция на Желяз. Те си залепиха стикери “аз съм Желяз ” в символ на поддръжка. 

Демонстрантите издигнаха плакати с надписи: " Днес е Желяз, на следващия ден може да съм аз ", " Работата в прът център не е закононарушение ", " Няма да дадем Желяз ", " Когато страната се откаже от жителите си, те застават един зад различен " и " Българийо, не погребвай живи децата си ". 

Протестът беше напълно проведен от негови другари, като на демонстрацията пристигна и самият Желяз. 

" Изключително съм щастлив за необятния отзив, който дава този случай. Това е обстановка, в която може да попадне всеки българин, който е решил да остане в България, да построява тук кариера, семейство. Така че поддръжката на тези хора не е единствено за мен, тя е за техните близки, които биха попаднали в такава обстановка ", сподели Желяз Андреев пред публицисти.

Той изясни, че се е свързал с омбудмана и с Президентството още предходната година, само че тогава е получил отговор, че защото няма искане за изгонване, не могат да създадат нищо. 

Въпреки това Желяз уточни, че е признателен за реакцията на управляващите в този момент, след настояването за екстрадиция. 

" Аз съм със смесени усеща. Разбирам каква е действителната обстановка, разбирам, че решението на съда от през вчерашния ден е една дребна победа по пътя към по-голямата победа, към която се надявам, че всички се стремим ", добави той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР