Около 250 души на територията на област Кюстендил са под

...
Около 250 души на територията на област Кюстендил са под
Коментари Харесай

250 души на територията на област Кюстендил са под карантина

Около 250 души на територията на област Кюстендил са под карантина сега, само че броят им се трансформира ежедневно, стана ясно след съвещание на регионалния спешен щаб в Кюстендил, призован от регионалния шеф Виктор Янев.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1673
От Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ и контролните органи показаха, че огромна част от напъните им са ориентирани към хората, които сега са под карантина. Връчват се наставления на всички, влезнали на територията на област Кюстендил от рискови страни.

61 души са под карантина в Кюстендил поради ковид

До през вчерашния ден са били връчени над 70 наставления. Създаден е работещ механизъм - тези хора се ревизират прецизно от органите на реда, чиновници на РЗИ и РЗОК, увериха от спешния щаб, съобщи Българска телеграфна агенция.

До края на деня през днешния ден се чака да дойдат 800 броя защитни дрехи, както и маски, освободени от Държавния запас. Облеклата и маските са с висока отбрана и за многократна приложимост. Те са планувани за медицинските лица и здравните инспектори в региона, които са на първа линия и най-застрашени от заразяване. Защитни дрехи се чака да дойдат и за полицейските чиновници.

По данни на кметовете на общините в региона, на територията им към този момент е основана добра организация за обезпечаване на консумативи на нуждаещите се хора. На доста места се обмисля акция по набиране на доброволци, които да дават храна и медикаменти на възрастни, самотни и заболели хора. На входа и изхода на ромския квартал "Изток " в Кюстендил е въведено засилено полицейско наличие, а органите на реда наблюдават за съблюдаване на рестриктивните мерки за скупчване и придвижване на огромни групи хора, по отношение на противоепидемичните ограничения, въведени в цялата страна.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1673  Румънското здравно министерство: Идеално ще е 8-10 седмици да сме си по домовете Румънското здравно министерство: Идеално ще е 8-10 седмици да сме си по домовете  УМБАЛ-Бургас вкара УМБАЛ-Бургас вкара " рандеву " по вайбър за родителите на недоносените бебета  Белгия регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 от началото на епидемията Белгия регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 от началото на епидемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР