Около 250 000 германци годишно се преселват да живеят другаде.

...
Около 250 000 германци годишно се преселват да живеят другаде.
Коментари Харесай

И хиляди германци емигрират, но къде и защо

Около 250 000 германци годишно се преселват да живеят другаде. Но за какво емигрират и къде избират да живеят? " Дойче веле " показва кои са петте страни, в които се заселват най-вече немски емигранти:

Всяка година към 250 000 германци напущат родината си, сочи статистиката на немското държавно управление. Сложно е да се наблюдава накъде се насочва всеки от тях, само че Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) постоянно ревизира данните за миграцията и разгласява събраната информация.

Швейцария оглавява класацията

От тази статистика излиза наяве, че най-предпочитана от германците е прилежаща Швейцария. Което не и по никакъв начин учудващо: страната е напълно наоколо, в нея се приказва и немски, заплатите са съвсем два пъти по-високи, в сравнение с в Германия, а налозите са доста по-ниски. Към момента в Швейцария живеят над 450 000 жители на Германия, най-вече в региона на немскоезичния Цюрих.

Австрия е на второ място по известност

Още една прилежаща страна е доста известна измежду германците - Австрия. Там също се приказва немски език, а също така Австрия, за разлика от Швейцария, членува в Европейския съюз, от което следва, че преселването и намирането на работа в тази страна е оптимално улеснено. Към момента към 200 000 германци са избрали да живеят в Австрия.

В Англия хлябът е неприятен, само че бирата е отлична

Във Англия живеят към 150 000 жители на Федералната република, доста от които - в столицата Лондон. Германците не са във екстаз от английския " small talk ", не им харесва и хлябът във Англия. Но за сметка на това високо ценят британската бира. Впрочем, отношението на германците към Англия в последно време мощно се промени - Брекзит към този момент оказва въздействие върху миграционните настроения.

С какво е привлекателна Нидерландия

Непринудената атмосфера и преференциалните стопански условия - с това притегля германците Нидерландия. Освен това страната е покрай Германия, а езикът ѝ елементарно се научава. Привлекателни са и локалните университети - доста немски студенти избират да следват в прилежаща Нидерландия.

В Испания - поради морето и слънцето

Топлина и слънце: Испания притегля германците като магнит. Там климатът е по-добър, животът е по-евтин, а храната - по-вкусна. Година след година хиляди германци прекарват отпуските си на Майорка, след което немалка част от тях вземат решение дефинитивно да се преселят там. В множеството случаи обаче това се случва чак в пенсионна възраст, защото намирането на работа в Испания си остава комплицирано начинание.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР