Около 25 видни германски политици, бизнесмени и културни знаменитости са

...
Около 25 видни германски политици, бизнесмени и културни знаменитости са
Коментари Харесай

Германски политици, бизнесмени и културни знаменитости с призив към Лондон за Брекзит

Около 25 видни немски политици, предприемачи и културни звезди са подписали намерено писмо до британците, оповестено в днешния брой на авторитетния лондонски вестник "Таймс ", в което приканват за преосмисляне на решението за овакантяване на Европейския съюз, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

"Британците ще ни липсват, в случай че Брекзит стане факт. След ужасите на Втората международна война Англия не ни изостави. Тя приветства завръщането на Германия като суверенна страна и европейска мощ. Ние, като германци, не сме не запомнили това и сме признателни ", се споделя в писмото. Сред подписалите го са Анегрет Крамп-Каренбауер - лидерката на ръководещия Християндемократически съюз, Дитер Цече - началник на концерна "Даймлер ", някогашният немски футболен национал Йенс Леман, Кампино - фронтмен на немската пънк група "Дие тотен хосен ". "Без вашата велика нация този континент не би бил това, което е през днешния ден ", пишат те.

Бившият английски министър председател Тони Блеър приветства писмото и в изявление за немския ежедневник "Велт " сподели, че то е "много потребно ". "Общественото мнение във Англия по отношение на Брекзит се трансформира. По тази причина за Европа е значимо ясно да съобщи, че би приветствала завръщането на британците, в случай че те трансформират мнението си ", споделя Блеър пред "Велт " и други европейски медии.

По-нататък в писмото се споделя, че в случай че решението за Брекзит бъде осъществено, то ще бъде признато, само че е разтуха да се знае, че всички решения са обратими. После създателите изреждат поредност от неща, които ще им липсват без Англия в Европейски Съюз, в това число английското тъмно възприятие за комизъм, лявото шофиране по пътищата и пъбовете с бира. "Ето за какво британците би трябвало да знаят: от все сърце ние желаеме те да останат ", заключават подписалите се под него.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР