Около 25 процента от българите, или почти всеки четвърти наш

...
Около 25 процента от българите, или почти всеки четвърти наш
Коментари Харесай

Българите се оказаха най-активни в ЕС при докладване на престъпления

Около 25 % от българите, или съвсем всеки четвърти наш съотечественик, е бил подготвен да заяви за осъществено закононарушение или вандализъм на съответните органи, демонстрират данни от огромен разбор на Евростат за тематиката " престъпност " през 2016 година

Средният индикатор за европейците , които са декларирали предпочитание да рапортуват на способените органи за забелязано закононарушение, престъпен случай или вандализъм в техния район, е към 15 на 100 , регистрира европейската статистика.



По подготвеност да се рапортува за забелязано закононарушение, престъпен акт или вандализъм - България е неоспорим водач в Европейски Съюз с 25 на 100 подготвеност от популацията да заяви на способените органи за сходен акт.

Около 20 % от италианците показват подготвеност да оповестят за забелязано закононарушение, както и към 18 % от холандците и англичаните. На противоположния полюс едвам 3 на 100 от хърватите са били подготвени да спомагат на способените органи, както и 5 на 100 от литовците и поляците.

Изчисленията на Евростат за % на хората, които са подготвени да рапортуват за зародило закононарушение демонстрира, че в градовете на Европейски Съюз съвсем всеки пети гражданин, т.е. към 20 %, са подготвени да спомагат за противопоставяне на престъпността.-->
 
В селските региони този % е близо три пъти по-нисък - едвам към 7 на 100 от живеещите в такава среда са били подготвени да оповестят за зародило закононарушение.

Най-висок дял от средства за противопоставяне на престъпността се отделят в Швейцария - по 450 евро на глава от популацията, регистрира Евростат. Втората страна, където са заделени най-вече средства за правосъдната система е Люксембург - по 200 евро на глава от популацията. Следват: Англия и Германия - по 180 евро, Швеция, Ирландия и Австрия - по към 150 евро на глава от популацията и други

Най-малко средства на глава от популацията за правосъдната система се заделят в Кипър и Румъния - по към 25 евро, Естония и Литва - по към 40 евро, България и Унгария - по към 50 евро и др.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР